Wieger Lijzenga 5-3-18 overleden - Kweekcentrum Friesland Nieuws - Kweekcentrum Friesland

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wieger Lijzenga 5-3-18 overleden

Gepubliceerd door Simon Kuipers in Duivenliefhebber · 13/3/2018 17:03:32

Wieger Lijzenga plotseling overleden

Dinsdagochtend vroeg kregen we een telefoontje en Janny nam hem op. Het was Hiltje met de verschrikkelijke mededeling dat Wieger die avond daarvoor op 5-3-18 was overleden. Hiltje zat die bewuste avond beneden tv te kijken en Wieger ging boven voetbal zien, iets wat hier ook regelmatig voorkomt. Toen Hiltje om 23.00 uur boven kwam, kon ze Wieger niet wakker krijgen en bleek hij kort daarna al te zijn overleden.

Wieger is al vele jaren lid van Vice Versa te Drachten. Ze woonden in die tijd nog aan de Berglaan en speelde met zeer weinig duiven, maar vloog enorm zeer sterk. Zelf was hij generaal van afdeling Friesland ’96, toen nog 2700 leden. Hij had een paar super duiven. Zijn “84” was zelf asduif van Friesland.

Wieger en Hiltje kwamen vroeger al bij mijn schoonouders Klaas en Tetje Heidstra thuis. Het zijn altijd vrienden van ons gebleven. Toen Wieger en Hiltje verhuisden naar Giekerk is hij donateur geworden van onze vereniging en we zijn elkaar nooit uit het oog verloren. Ook niet toen Wieger en Hiltje stopten met de duiven en zo meer tijd hadden om zomers op de boot prachtige tochten te maken. Dan kwamen ze vaak even langs als ze met de boot in Oudega lagen, haalden een lekker gebakje bij de bakker en hadden we een heel gezellige dag.
Vaak kwamen ze als er een meerdaagse fondvlucht was. Hun hondje Tomke had de laatste jaren ook een prominente rol in het leven van Wieger en Hiltje en hij week niet van hun zijde. Een speciaal kleedje ging altijd mee, want Tomke moest zich wel thuis voelen.
Ook klokte Wieger wel de duiven als ik maandags moest werken en de duiven die dag thuis kwamen. Altijd was Wieger goed gemutst, altijd gezellig. Wieger en Hiltje zijn van die mensen die nooit te vaak op bezoek kunnen komen. Ook op de duivenfeestjes waren Wieger en Hiltje altijd graag geziene gasten, ze hielden erg van gezelligheid en goede sociale contacten. Hiltje zal haar ‘maatje’ erg gaan missen, ze waren zo’n twee-eenheid. Wieger laat een grote leegte achter.

Het wordt voor Janny en mij ook een groot gemis nu Wieger er niet meer  is.  

Rouwkaart


Nog een foto van afgelopen zomer toen we met elkaar in de motregen op de duiven van St. Vincent wachten.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu