Samen op TELETEKST Cahors - Kweekcentrum Friesland Nieuws - Kweekcentrum Friesland

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Samen op TELETEKST Cahors

Gepubliceerd door Simon Kuipers in Categorie fondvluchten 2017 · 11/8/2017 13:00:46

Cahors 5-8-2017

De duiven in Cahors werden zaterdag 5 augustus gelost om 13.00 uur. Daar wij een BBQ voor de fondmannen met de partners hadden gepland in het NIC na het uitrekenen van de laatste fondvlucht, moest deze ook een dag opschuiven.
Cahors is naar Drachten ca. 1050 km en in het NIC hadden 17 liefhebbers 129 duiven bij elkaar gebracht voor deze laatste marathon vlucht van het jaar. Het werd een zware vlucht met het eerste deel van het traject bewolkt en kopwind, die gaande weg van noordenwind, naar noordwestenwind tot het laatste traject westenwind. Daar je tegenwoordig steeds meer nachtvliegers hebt, hebben heel wat liefhebbers slecht geslapen of zijn deels opgebleven. Ook de volle maan zorgde ervoor dat het in de nacht relatief helder was en met onze duiven weet je het maar nooit!
De eerste duif van 731 duiven in de afdeling werd geklokt door Michiel Vlaskamp uit Tzummarum om 08.08.28 uur.

Gerben had de eerste duif in het NIC en klokte zijn jaarling duivin ‘SONJA’ om 11.02.12 uur en dat bleek de 6e duif van de afdeling te zijn. Hieruit blijkt wel dat het een zware vlucht zou worden. Freerk van der Brug klokte de 2e duif van het NIC en die was om 12.33.00 uur nog de 8e duif van de afdeling en Simon Kuipers had zijn 14-1436042 om 13.06.11 uur in de klok en deze zat nog op plaatsje 10e van teletekst. Dit is wel bijzonder dat nu 3 liefhebbers uit p.v. Vice Versa Drachten op teletekst staan, een mooi resultaat van de club die het fondvliegen hoog in het vaandel heeft staan.

Gerben (6e) en Simon (10e) samen op TeletekstDe overwinnaar

Gerben heeft wel  iets met Cahors. In 2015 won hij met een halfbroer van de huidige winnaar de 1e Nationaal op Cahors. De 16-4283209 is een jaarling duivin en komt uit pure gebr. Hagens duiven. Vandaar ook dat ze de naam Sonja heeft gekregen, ze is vernoemd naar Sonja Hagens. Ze werd gespeeld op kleine jongen zoals Gerben zijn gehele vliegploeg op nest speelt op de overnacht. In het voorseizoen speelt hij ze op weduwschap en dan vliegen ze best wel goed met mooie prijspercentages. Maar Gerben is van mening dat de duiven op nest meer de echte absolute kopprijzen winnen op de overnacht dan duiven op weduwschap.
Het mooie van deze prestatie is dat 'Sonja' op het nieuwe hok is gespeeld, dus met het
nieuwe hok lijkt het wel goed te zitten.

                                                              SONJA

Simon
had 27 duiven ingekorfd op Cahors, waaronder 12 jaarlingen. De eerste duif, de 14-1436042 komt uit een prima vliegdoffer die inteelt is op Nika van Noël Peiren, de moeder is ook een prima vliegduivin teletekstduivin en is een halve Jellema. Beide ouders zijn verkocht naar China in 2015.
Deze prachtige blauwe duivin speelde ook op Limoges 2017 een 24e van de afdeling en vloog op Dax ook prijs. Ze vloog dit jaar
3 op 3. Vorig jaar is ze 1 keer mee geweest op de overnacht en kwam toen helemaal onder de olie thuis. Pas na de rui was ze weer toonbaar!

De tweede duif was de ‘Gehamerde Dagfondter’ en hij was tevens mijn eerste aangewezen. Hij was 6e in het NIC en 37e van de afdeling.
Deze doffer is 9 keer meegegeven op de dagfond en vloog 9 keer prijs en vaak mijn eerste duif thuis.
In 2017 is 3 keer op de overnacht gespeeld en vloog 3 keer prijs.
In 3 seizoenen
nooit gemist op de fond en de marathon!
Hij komt uit een rechtstreekse Jelle Jellema keer een rechtstreekse duivin van Filip Norman België en zij is inteelt op de ‘ Zorro’.  Van de jaarlingen speelden er 4 bij de eerste 25 in het NIC en dat waren 3 Jellema’s en een zoon van 'Sietse'.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu