Franse sportvrienden - Kweekcentrum Friesland Nieuws - Kweekcentrum Friesland

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Franse sportvrienden

Gepubliceerd door Simon Kuipers in Kweekcentrum Friesland · 6/9/2016 20:50:17

Sportvrienden uit Frankrijk op bezoek

Vandaag 6-9-16 kwamen sportvrienden uit Duinkerken op bezoek om 2 duiven van het kweekcentrum op te halen. We hadden een bon geschonken aan een sportvriendenclub uit Frankrijk ‘Grand Cercle  Colombophile du Nord’. Zij hadden ten bate van een goed doel een verkoop van bonnen georganiseerd.
Jean-Pierre Decool is zelf lid van Grand Cercle  Colombophile du Nord en heeft deze bon gekocht. Samen met zijn chauffeur Franck Delahaye heeft hij de (marathon) afstand overbrugd. Om 5 uur zijn ze vertrokken en om 10.45 uur waren ze op plaats van bestemming. Het was prachtig weer en we hebben heerlijk in het zonnetje buiten op het terras kunnen bijpraten over de duivensport.
Jean-Pierre is gedeputeerde van het Assemblee Nationale in Frankrijk en gaat binnenkort in de Senaat plaatsnemen. Een politiek zwaargewicht dus.
Hij was erg geïnteresseerd in Barcelona duiven en heeft een Jelle Jellema duivin (uit de Witstaart Jellema) en een Noël Peiren roodkrasdoffer (uit Bak 80) gekregen, beide op inteelt gekweekt. Gerben en ondergetekende wensen Jean-Pierre dan ook heel veel succes met de prachtig opgekomen jonge duiven.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu