Ga naar de inhoud

Zeer geslaagde beurs in Houten

Kweekcentrum Friesland
Gepubliceerd door Simon Kuipers in Kweekcentrum Friesland · 6 maart 2018

Zeer druk bezochten voorjaarsbeurs in Houten

Het zijn lange dagen als je 2 dagen naar Houten gaat met duiven en de complete uitrusting. Om 4.30 uur uit bed, duiven verzorgen en alles inladen. Op naar Boelenslaan en daar Gerben met zijn uitrusting ophalen. Een rit van een kleine 2 uur, alles opbouwen en Gerben en ik zaten om 8.30 uur pas achter ons eerste kopje koffie.

Ondanks het koude en winterse weer werd het een hele drukke dag. Duivenliefhebbers kwamen uit vele landen. Zelf hebben we gesproken met vele nationaliteiten en voor het eerst ook met Noorse liefhebbers. Er werd wel een aanslag gedaan op je talenknobbel! Echt zeer leuk om mee te maken.

Natuurlijk weer veel sportvrienden gesproken, een feest om mee te maken. Soms was het zelfs te druk en kon je niet iedereen de aandacht geven die je graag zou willen.

Een heel bijzonder moment was wel dat er een paar Spaanse sportvrienden heel enthousiast bij de stand kwamen. Ze spraken Gerben aan en hij liet dit aan mij over omdat ze hadden het over KUIPERS. Wat bleek nu, 3 jaar geleden zijn we naar Kassel geweest en hebben 5 Noël Peiren duiven verkocht aan Spaanse sportvrienden op Tenerife. Het afgelopen jaar vlogen ze daar de 1e Nationaal mee op 850 km. Verder hadden ze nog diverse goede duiven gekweekt. De Spaanse sportvrienden waren door het dolle heen omdat te vertellen. Met google translate kom je een heel end, want ze spraken geen andere taal. Ze wilden graag met ons op de foto en we moesten handtekeningen plaatsen op de posters van het kweekcentrum etc. Alles moest mee naar Tenerife. Het was een dolle, maar wel heel plezierige boel.

Ook zondag was het uitzonderlijk druk. Het was soms zo druk dat we tijd hadden voor een broodje of een consumptie. Ook bijzonder waren de contacten met Franse sportvriend Thierry Christner. Hij had speciaal 7 uur non-stop had gereden om duiven van ons kweekcentrum in bezit te krijgen. Ook met hem en zijn sportvriend was het heel leuk over onze sport informatie uit te wisselen.
Toen we uiteindelijk na een intensieve dag weer in Friesland terug waren hebben we met elkaar het verkoopseizoen afgesloten met een heerlijk etentje.

Spaanse Sportvrienden
Manuel Pescoso (rechts) won de 1e Nationaal Spanje op 850 km met een KC Friesland duif.Overzicht stand op een rustiger moment.Terug naar de inhoud