2 Jongen uit zoon Zwart Goud van 2006! - Kweekcentrum Friesland Nieuws - Kweekcentrum Friesland

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

2 Jongen uit zoon Zwart Goud van 2006!

Gepubliceerd door Simon Kuipers in Kweekcentrum Friesland · 19/5/2018 19:42:58

Weer iets bijzonders voor ons kweekcentrum

Onze oude Jellema zoon Zwart Goud 06-929 bevruchtte in 2017 geen enkel eitje. We dachten het is gebeurd met de succesvolle kweekdoffer. Daar hij de stamduif van de Jellemakwekers op ons kweekcentrum is, heb ik in januari de ‘oude knar’ meegenomen naar Oudega. In het beneden hok laten wennen (acclimatiseren) samen met de andere kwekers. Eind februari alleen op het hok geplaatst met een ruime ren ervoor en gekoppeld aan zijn dochter (hij mocht kiezen uit 3 Jellema kweekduivinnen).
De eerste ronde was onbevrucht, hem wel laten broeden en een jong laten groot brengen.
De tweede ronde was tot mijn verbazing wel bevrucht en dit heeft hij zelf gerealiseerd. Hij zat alleen met zijn harem op het hok. De jongen zijn onder voedsters bij Janny haar duiven groot gebracht en hebben zich werkelijk prachtig ontwikkeld.
De
kras 18-4451501 is een duivin prima van bouw en iets kleiner van stuk en de blauwband driebander 18-4451502 is een doffer, echt een prachtig volle duif.
Ondanks dat het sterke ingeteeld is, zijn het 2 beauty’s geworden. Deze 2 duiven gaan linearecta naar het kweekhok en we zullen hier hopelijk veel plezier aan beleven. Heb hier veel vertrouwen in!
Jammer dat de derde ronde weer onbevrucht is, maar we houden vol. Ik ga hem wel om koppelen, misschien inspireert hem dat!!!

De 501 en de 502:Hier samen met de vader:Por-formo stamboom


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu