Prijsuitreiking NIC Drachten en ZLU Drachten - Kweekcentrum Friesland Nieuws - Kweekcentrum Friesland

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Prijsuitreiking NIC Drachten en ZLU Drachten

Gepubliceerd door Simon Kuipers in Activiteiten · 10/10/2015 16:40:53

Prijsuitreiking van de kampioenen NIC Drachten en ZLU Drachten

Op vrijdagavond 9 oktober zijn van NIC Drachten en ZLU Drachten de jaarlijkse kampioenen gehuldigd. De zaal zat vol met sportgenoten die uit de gehele regio kwamen, maar ook vanuit Delfzijl, Groningen en zelfs uit Kerkrade. Het inkorfcentrum van p.v. Vice Versa staat bekend om de goede sfeer en de prima duiven en bonnen die er verkocht worden. Voor goede liefhebbers zeer zeker de moeite waard om een gezellige avond mee te maken. De gasten werden ontvangen met koffie en gebak en gedurende de avond kwamen allemaal gratis hapjes en snacks langs. De bar werd weer zeer deskundig waargenomen door Hielkje Heidstra en Anne Wijnstra, twee gouden krachten voor onze club.
Simon Kuipers heeft met een PowerPoint presentatie de vluchten geanalyseerd, besproken en de kampioenen gehuldigd. Echt bijzonder was het dat hij twee 1e NATIONALE overwinnaars mocht huldigen. Auke Heidstra won met zijn legendarische ‘Aster’ de 1e Nationaal in sector 4’ vanuit St. Vincent  en Gerben van der Loon won de 1e Nationaal Cahors met zijn ‘Inteelt Hagens’. Ook dit is in p.v. Vice Versa Drachten en in het NIC nog nooit eerder gebeurd.

Volle zaal:


De vrijwilligers van de club werden in het zonnetje geplaatst en kregen een rollade. Gerben werd nog speciaal aangehaald als geweldige ‘stille’ kracht door zijn tomeloze inzet voor p.v. Vice Versa, en is daarnaast ook altijd aanwezig bij het NIC en is zelf centrumleider van de ZLU.  Petje af voor iemand die zoveel inzet toont voor onze prachtige sport.(van links naar rechts: Hielkje, Jelle, Hessel, Wiebe, Anne en Kees)

De kampioenen 2015 NIC Drachten:

1e Keizergeneraal Freerk van der Brug Houtigehage
2e Keizergeneraal Simon Kuipers Oudega
3e Keizergeneraal Willem Wittebol Oosterwolde(Links Willem, midden Freerk en rechts Simon)

Peter Wielinga werd kampioen met het beste gemiddelde.Freerk van der Brug had met zijn 2003-1628620 de beste duivin van het NIC (en was ook de beste duif van FFC).

Willem en Bianca Wagteveld hadden met de 2011-1140101 - evenals vorig jaar - de beste duif over 3 jaar. Dit is bij het NIC gedurende zijn bestaan nog nooit eerder voorgekomen.

De kampioenen 2015 ZLU Drachten:

1e Keizergeneraal Jelle Outhuijse
2e Keizergeneraal Wiebe van der Woude Drachten
3e Keizergeneraal Karel de Bruin Zwaagwesteinde(links Karel, midden Jelle en rechts Wiebe)

Jelle Outhuijse Harlingen had met zijn 2000-1058177 de beste duif van de ZLU.

De bonnen- en jonge duivenverkoop na de prijsuitreiking onder leiding van Romke van der Wal in samenwerking met Gerben van der Loon verliep prima. Complimenten hoe geolied dit verliep.Zo rond 23.30 uur waren de officiële activiteiten achter de rug en kon iedereen huiswaarts keren. Voor sommigen was de avond echter nog niet lang genoeg geweest!Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu