Bezoek Noël Peiren in Coronatijd - Kweekcentrum Friesland Nieuws - Kweekcentrum Friesland

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bezoek Noël Peiren in Coronatijd

Gepubliceerd door Simon Kuipers in Kweekcentrum Friesland · 13/8/2020 13:59:18

Op bezoek bij familie Peiren in Zedelgem         

Op woensdag 5 augustus zijn Gerben en ondergetekende naar Noël Peiren in Zedelgem geweest om 4 jonge duiven op te halen. Dit is door de Coronacrisis een paar maanden later geworden dan de bedoeling was. Tevens hadden we het wat ongelukkig gepland in de periode van de langste ‘hitte golf’ in Nederland sinds de meteorologische metingen van kracht zijn. Dan heb je nog het fenomeen dat je in Nederland niet harder mag rijden dan 100 km per uur, dus het was wel een onderneming. Maar het gaat uiteindelijk om het resultaat!

We werden weer hartelijk welkom geheten door Noël en Liliane. Je kunt wel zien dat ze ouder worden, ze worden beide wat moeilijk ter been en gebruiken een stok ter ondersteuning.  Noël is in februari van dit jaar 78 jaar geworden en dan nemen de fysieke beperkingen toe. De verzorging van de duiven doet hij nog helemaal zelf. Het inkorven en opleren van de duiven gaat wel moeizamer en hij komt daar bijna niet meer aan toe. De jaarlingen heeft hij nog niet op de dagfond gespeeld en denkt ook niet dat hem dat dit seizoen nog lukt. Even de duiven met de auto wegbrengen komt er niet meer van. De duiven vangen en met auto wegbrengen kan Noël niet meer opbrengen. Daar komt bij dat hij met 1 oog bijna niets meer kan zien. Het is eigenlijk wel heel bijzonder dat zijn duiven nog zo goed vliegen met deze beperkte training.

Noël Met een stok ter ondersteuningOok de duivendiefstal afgelopen winter in de nacht van 18 op 19 januari 2020 zat hem hoog. Dit was al de derde keer dat er een ploeg duiven is gestolen. De dieven kwamen nu over het witte platte dak van de buren en hebben zo van de duivenhokken een aantal dakpannen eraf gehaald en een gat gemaakt in het hoek hok en daar al de duivinnen uit meegenomen.  Nu zit hier ook een beveiligingssysteem. Het is toch wat dat het zo moet.

Het hok waar de duiven gestolen zijn
Het afgelopen weekend werd Barcelona gevlogen en daar won Noël de 12e Nationaal van België. Hij had 2 vroege duiven. De eerste duif heeft ook nog een beschadiging opgelopen op de terugreis., voor hetzelfde was ze er niet meer geweest.

Gerben met de 12e Nat. Barcelona van België 2020Barcelona stempel

Al met al weer een hele gezellige middag vertoeven in Zedelgem en veel duiven gezien. Het is altijd leen genoegen bij zulke leuke sportieve sportvrienden te zijn.
Weekend na ons bezoek werd Perpignan gevlogen. Daar had Noël 16 tweejarige duiven mee uit één hok (voor het gemak). Hier begon hij met de 5e Nat. Perpignan van België.

Gerben met de "Carcasonne" waar wij o.a. 2 jongen uit hebbenDuivin van de CarcasonneTerug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu