Leuke contacten! - Kweekcentrum Friesland Nieuws - Kweekcentrum Friesland

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Leuke contacten!

Gepubliceerd door Simon Kuipers in Duivenliefhebber · 3/5/2018 19:34:49

Zo MOOI kan de duivensport ook zijn!

Veertien dagen geleden kreeg ik een telefoontje van een liefhebber uit Assendelft of ik een duif die zij verspeeld waren en bij een particulier zat, op wilde halen uit Eernewoude. De volgende ochtend voor ik naar mijn werk ging ben ik langs Eernewoude gereden en daar zat een gehamerde doffer in een kattenvervoerbak bij 2 oudere mensen op een boerderij. De doffer was het gesprek van de dag in Eernewoude. Hoeveel telefoontjes ze hadden gepleegd om de eigenaar te achterhalen heb ik niet onthouden, maar dat ze er werk van hebben gemaakt is zeker.

De doffer had wat kippenvoer en water, maar zag er (helaas) erg slecht uit. Hij was helemaal leeg en licht. Heb de mensen vriendelijk bedankt namens de eigenaar en had een korf met water en voer meegenomen omdat ik de hele dag nog aan de slag moest. Heb de liefhebber, dat bleek Jos van de gebr. Brugemante zijn, meteen gebeld en aangegeven dat de doffer er slecht aan toe was en dat ik hem een tijdje zou verzorgen.
Rond 17.00 uur was ik thuis en heb de doffer eerst een geelpilletje opgestoken en elektrolyten door het water gedaan. Daarna alleen geplaatst in de ziekenboeg. De doffer knapte ook na een paar dagen niet op en na ruim een week lag hij afgelopen zaterdag dood in zijn hokje. Daar de gebr. Brugemann marktkooplieden zijn en het zaterdag erg druk hebben, heb ik ze maandag verwittigd van het feit dat de doffer dood is gegaan en dat ik de ring op ga sturen. Jammer maar helaas, het is niet anders.

Wat schetst nu mijn verbazing, dat er vandaag een prachtig boeket bloemen werd bezorgd voor de moeite. Dat had natuurlijk niet gehoeven, maar wordt natuurlijk wel erg gewaardeerd.
Zo zie je maar dat de duivensport ook indirect voor hele leuke contacten kan zorgen.

Gebr. Brugemann Assendelft, nogmaals dank voor de bloemen (lijk de Paus wel).


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu