2 super laten van Benno Kastelein - Kweekcentrum Friesland Nieuws - Kweekcentrum Friesland

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

2 super laten van Benno Kastelein

Gepubliceerd door Simon Kuipers in Kweekcentrum Friesland · 31/12/2020 14:23:15

Op de valreep van 2020 nog 2 “echte” laatjes aangeschaft

We hebben nog 2 duiven aangeschaft van Benno Kastelein van Jellema origine. Het zijn 2 krasjes, volgens ons duivinnen. Op 30 december zijn we naar Hengelo vertrokken en dat is vanuit Boelenslaan toch bijna 2 uur rijden. Daar aangekomen werden we Coronaproof warm onthaald door Benno. Dat kan natuurlijk ook bjna niet anders met zijn horeca achtergrond. De koffie stond klaar en zijn vrouw had MonChoutaart gemaakt met karamelglazuur, niet goed voor de lijn wel erg lekker!
De 2 laatjes met vader en enkele toppers stonden klaar om even te bewonderen. Zo had Benno de 1e St. Vincent van 2020 en Power Lady met nog een paar prachtige topduiven klaarstaan. De duiven waren in prima winterconditie en mooi op gewicht. Dat belooft weer wat voor volgend jaar.
Benno woont middenin  Hengelo en heeft een mooi huis met een voor duivenliefhebbers prachtige grote diepe tuin. Zijn duivenhok staat in de volle breedte van de tuin en is voor open met gaas en is 5 meter diep (breed), 2,5 meter ren en 2,5 meter nachthok en verdeeld in 4 afdelingen. 3 met nestbakken en 1 voorjonge duiven. Op de vloer liggen rooster dus erg gemakkelijk in onderhoud. De duiven zagen er prima uit en de geslachten waren nog bij elkaar. De kwekers heeft hij elders onder gebracht. Al met al was het hele leuke onderhoudende middag.

Foto overzicht:

Stamboom 2 laatjes
Gerben met 1e St. Vincent 2020Simon met Power LadyTuinoverzichtBinnen aanzichtBenno met toelichting


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu