'Sietse’ wint Aurillac 2015 - Kweekcentrum Friesland Nieuws - Kweekcentrum Friesland

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

'Sietse’ wint Aurillac 2015

Gepubliceerd door Simon Kuipers in Fondvluchten 2015 · 24/6/2015 12:32:36

'Sietse' van Simon wint 1e NIC Aurillac en 9e Teletekst sector 4

De duiven gingen voor het eerst naar het lossingsstation Aurillac in Z-Frankrijk en dat ligt op een afstand van ca. 950 km van Oudega. Het werd een zeer pittige vlucht met noordwesten wind op kop en zo nu en dan een bui. De duiven werden vrijdag 19 juni gelost om 13.00 uur en hadden een goed vertrek. De punten zaten er 1 op 3 bijna 6 uur in en dat zegt wel iets over het verloop.

Zaterdag om 12.08-20 zat ‘Sietse’ bij Simon op de klep onder het toeziend oog van Wieger en Hiltje Lijzenga. Hij vloog in NIC Drachten de 1e prijs tegen 198 duiven en in sector 4 speelde de 13-1617955 de 9e prijs op 3146 duiven en verdiende hiermee een mooi teletekst plaats en een bouquet bloemen van de centrumleider Auke Heidstra.

Het was een zware vlucht en ‘Sietse’ was behoorlijk afgevlogen. Op Limoges vloog hij de 29e plaats op 226 duiven en kwam toen klapperend en zwevend thuis en had direct oog voor zijn duivin. Nu was de interesse beduidend minder. Het duurde een klein uurtje voor hij met de duivin de broedschaal in dook. Sietse stond 1e aangewezen op Limoges en ook op Aurillac. Omdat het een favoriete doffer is die op weduwschap gespeeld wordt, had ik zijn duivin bewust thuis gehouden.

Hoe komt ‘Sietse’ in Oudega verzeild?
Sietse van Zuiden uit Jorwert had 2 jonge duiven gekregen uit de kwekers van Gerben en mij omdat hij net gestart was op de meerdaagse fond. Sietse vond dat hij iets terug moest doen, vandaar dat Simon 2 jongen kreeg uit te proberen uit zijn ‘Ruffec doffer’. De 'Ruffec doffer' 10-1070254 vloog in 2012 de 1e prijs van de kuststrook op Ruffec en komt van vaderskant uit dagfond duiven via Dick Postma en gebr. Koehoorn, de moeder komt bij Frans Belleter uit Nispen vandaan. Ook de moeder van ‘Sietse’ komt bij Frans Belleter vandaan. Frans vliegt zeer sterk op de zware fond en heeft in 2013 al zijn duiven totaal verkocht via Jan Hermans. Dus ‘Sietse’ heeft zeg maar 75 % marathonbloed en 25% dagfond. Hij mag dit seizoen nog 1 keer mee, waarschijnlijk op Montauban en zal ook dan weer als eerste aangewezen de korf in gaan.

Foto met stamboom van 'Sietse':


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu