Ga naar de inhoud

Limoges 10-7-20

Kweekcentrum Friesland
Gepubliceerd door Simon Kuipers in Fondseizoen 2020 · 17 juli 2020

De meerdaagse fond in Coronatijd

Het was voor de commissie van NIC Drachten een hele klus om de organisatie rond te krijgen voor het seizoen 2020. We mogen al met al toch 5 vluchten organiseren, daar waar het in eerste instantie niet naar uitzag. Alles moest volgens het Coronaprotocol. Het inkorven en kloklichten moet strikt gereguleerd gebeuren en daar hebben we de hulp van de leden die meedoen op de marathon heel hard bij nodig. Er mogen maar een beperkt aantal mensen in het gebouw (met Limoges inkorven waren dat 3 personen maximaal!!!) en we moeten ons strikt aan de anderhalve meter maatregel houden. Iedere liefhebber wordt op tijd ingedeeld, zodat we niet te veel mensen tegelijkertijd krijgen. Even gezellig met elkaar bijkletsen is er eigenlijk niet meer bij. Ook het kloklichten gebeurt in 2 groepen en er wordt geadviseerd te combineren waar kan. Je hebt nu niet de gezamenlijke prijsuitreiking met het uitdelen van de gratis prijzen en het in de bloemetjes zetten van de winnaars. Maar, het is zoals het is en we moeten met er elkaar om denken dat we de anderhalve meter afstand waarborgen. Natuurlijk zijn er mensen bij die hier sceptisch tegen overstaan, maar bij controle en je hebt de zaken niet goed voor elkaar dan kunnen we de tent sluiten.

Limoges 10-7-20

Altijd weer spannend de eerste meerdaagse fondvlucht en een goede graadmeter over hoe je duiven er voor staan dit seizoen. De duiven werden op vrijdag 10-7-20 gelost in Limoges om 14.30 uur. Dit kon volgens de lossingsverantwoordelijken niet eerder vanwege een daar aanwezig front. Limoges is ca. 875 km vanaf Drachten.
In NIC Drachten werden door 36 liefhebbers 518 duiven ingekorfd. Net geen record. Die staat op Periqueux 2019 met 527 duiven.

De duiven zijn gelost met westenwind en kregen later te maken noordwestenwind. Hier en daar een bui en zaterdagochtend in België in het binnenland gebieden met lichte tot matige mist. De eerste in sector 4 viel bij Jan Grootonk in Bant om 5.52.43 uur en was een jaarling duivin. Deze duif haalde een snelheid van 1580 m.p.m. Jelle Outhuyse vloog de 1e van het NIC en deze werd geklokt om 7.35.15 uur en vloog 1376 m.p.m.

Simon had 10 duiven mee en vloog met zijn ALROUNDER 17-1619094 duivin 12e van het NIC en 56e van de afdeling tegen 1860 duiven. Er werd een prima prijspercentage gedraaid in Oudega, hij speelde de
7e beste speler/GROOTMEESTER van de afdeling.

Hieronder de ALROUNDER die nog uit de duiven van Cor van der Ploeg uit Leeuwarden komt.





Gerben speelde 6 in de prijzen en begon met de 41e van het NIC.

De punten in het NIC waren er uit 1 op 4 uit om 12.42 uur en 1 op 3 om 13.26 uur. Je mag best stellen dat het een zware vlucht is geweest.




Terug naar de inhoud