Ga naar de inhoud

Lang weekend weg in Ieper (België)

Lang weekend weg in België

Janny en ondergetekende zijn een langweekend weggeweest in West-Vlaanderen. We hadden een prima hotel in Ieper en hebben daar de verschrikkingen gezien die er in de eerste en tweede wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Ieper en ook Zandvoorde zijn door de Duisters helemaal plat gebombardeerd. Een soldaat te paard kon over heel Ieper heen kijken. Meer dan 150 ere begraafplaatsen liggen er in de omgeving, erg indrukwekkend. De Last Post wordt sinds 1927 elke avond om 20.00 uur geblazen in de Menenpoort als ere aan al de gevallenen. Je kwam erg veel schoolkinderen en studentengroepen tegen die bezig waren met dit onderwerp. Nu je ziet wat er in Oekraïne gebeurt, mag je rustig zeggen dat Poetin niet veel geleerd heeft van de geschiedenis en hier maar eens een dag rond moet lopen. Misschien brengt hem dat tot inkeer!
Voor ons was het allemaal erg indrukwekkend.

Naast gezellig weg hadden we ook een afspraak met Marc en Dina Decuypere in Zandvoorde. Als je bi hem achterhuis staat zie voor een deel Wallonië liggen en een stuk van Frankrijk. Hoe mooi kun je het hebben.

Hij speelde het afgelopen jaar zeer sterk op Barcelona en Narbonne en heeft veel duiven van het Kweekcentrum. Hij had 14 jongen voor ons geringd waarvan er 7 naar Oudega gaan en 7 naar Peter Wielinga in Drachten. Het waren prachtige jonge duiven en wij zijn er erg content mee.

Ook heb ik zijn Barcelona ploeg van 2021 in de hand gehad, de ene nog mooier dan de ander. Vooral uit de lijn van de SIMSON van Cor van der Ploeg is hij erg succesvol.

Marc heeft geen grote aantallen duiven en grote hokken, maar zijn hokken zijn voor duiven super gezellig. Ook heeft hij allemaal elektronische foefjes op de hokken die de duiven kunnen verduisteren, bijlichten etc.

Naast dat we duiven kregen werden we ook nog uitgenodigd voor een heerlijk diner in een prachtig restaurant. De gastvrijheid kon niet op!!

Simon Kuipers | 31/3/2022

Zeer geslaagde voorjaarsbeurs in Houten

Beurs in Houten 5 en 6 maart

Het was zaterdag erg druk op de beurs en zondag was het gezellig druk.
We hebben weer veel sportvrienden gesproken en er zijn nog nooit zoveel duiven van kweekcentrum Friesland van liefhebber verwisseld tijdens een beurs.
Al met al zijn het wel intensieve dagen, zaterdag 5.30 uur in de auto en om 19.30 uur thuis. Zondag een uurtje later weg en we waren 17.00 uur thuis. Daarna met elkaar uit eten geweest, ook altijd gezellig. Dan kun je wel slapen die nacht!!
Maandag alles schoonmaken en opruimen en staat het stand inventaris weer klaar voor de volgende beurs.
Nu gaan we ons weer storten op de kweek, de duiven komen nu op eieren en dan begint de cyclus opnieuw. Wij hebben er weer zin in.

Ook Jelle Jellema met Jan Willems waren nog bij ons op bezoek. Altijd leuk!!

Simon Kuipers | 9/3/2022
Terug naar de inhoud