In de media - Kweekcentrum Friesland

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Fondseizoen > KC in de media

Kweekcentrum Friesland in de media

In deze rubriek staan artikelen of delen van artikelen uit de internationale duivenpers over liefhebbers die succesvol zijn met duiven van Kweekcentrum Friesland.

Op 28-08-2015 zijn we hiermee gestart en houden het bij vanaf deze datum. Tevens werken we terug in de tijd a.d.h.v. artikelen die we in ons bezit hebben.

Als je op het artikel klikt, komt deze duidelijk leesbaar voor je in beeld!


Scheurkalender 2017

Een mooi nieuw initiatief!
Het Spoor der Kampioenen heeft een mooie scheurkalender over de duivensport uitgebracht voor 2017. Een basis idee is van Rob Vervuure, waar we Gerrit Knol in mee hebben gekregen. Het heeft mij veel tijd gekost, maar het resultaat is er ook naar. Op de voorpagina staat de 7e Nat. St. Vincent 2013 van Simon, die o.a. vader is van 'DOPKE' en 'broer DOPKE'.

 

Gerben van der Loon wint 1e Nationaal Cahors sector 4 (1056 km) op 25-07-2015.

Gerben is mede eigenaar van Kweekcentrum Friesland en kan dus putten uit een rijk kweekarsenaal. De winnaar 11-4231939 is een inteelt doffer uit de beste lijnen van gebr. Hagens. Over deze geweldige prestatie is een artikel verschenen in het Spoor der Kampioenen.


 

Janny's kaarten in het Spoor der Kampioenen

In Het Spoor der Kampioenen van 28 november 2015 staat een heel mooi artikel over Janny en haar hobby’s in het algemeen en het maken (duiven)kaarten in het bijzonder. Natuurlijk komt Kweekcentrum Friesland ook om de hoek kijken.

Jan Grootoonk Bant

Jan Grootoonk is zeer succesvol op de marathon de laatste jaren. Hij heeft o.a. uit de Jellema duiven van 'Zoon Zwart Goud' keer 'Dochter Fondkoppel' via Kweekcentrum Friesland een duivin gekocht, waar hij vele topduiven uit heeft gekweekt. Op 26-06-2015 vloog een zoon uit deze duivin in Fondclub FIANTE de 1e Agen ZLU (Bordeaux) op 1.166 duiven. De dag na de overwinning waren we aan het fietsen in de omgeving van Eernewoude, toen ik een heel enthousiast telefoontje kreeg over deze geweldige prestatie en dat hij vele goede duiven uit deze Jellema duivin gekweekt heeft. Altijd leuk om te horen natuurlijk.

Hieronder het artikel in Het Spoor der Kampioenen en de stamboom van zijn super Jellema kweekduivin 'MIROYA':


Auke Heidstra wint met zijn 'ASTER' de 1e Nationaal sector 4 op 12-06-2015

Auke Heidstra is een zwager van Simon en vliegt de laatste jaren zeer succesvol met veel duiven van Kweekcentrum Friesland. Hij noemt zich ook wel gekscherend het bijhuis van Kweekcentrum Friesland. Zo won hij met de 11-1158101 de 1e Asduif op de meerdaagse fond van sector 4 in 2013 en won hij de 1e en 2e Internationaal Asduif in de N.U. 2014 en natuurlijk ook 1e en 2e Asduif op de marathon in sector 4 met de nestmaten 11-1158093 'DOPKE' en 11-1158094 'Broer DOPKE'. Natuurlijk zitten bij deze geweldige prestaties ook dito hokkampioenschappen. Deze 3 duiven komen rechtstreeks van Kweekcentrum Friesland. Een ander fenomeen op Auke zijn hok is 'Aster'. Deze duivin won dit jaar de  1e Nationaal St. Vincent sector 4 en was ook de snelste duif van sector 3 en dat op zo'n klassieker!  Op Cahors 2015 vloog deze duivin nog de 4e Nat. in sector 4 en had ook al eens een 6e Nat. Cahors sector 4 gewonnen. Wie heeft zo'n topper op het hok zitten!  'ASTER' komt uit Auke en Simon hun oude soort met als basis de '068' van Klaas Heidstra, deze doffer was in 1985 beste duif van Nederland en bleek een super verver te zijn.

Hieronder een serie gepubliceerde artikelen uit de Belgische, Duitse en Nederlandse schrijvende duivenpers.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu